Szafi Reform Vadas szósz alap édesítőszerrel (gluténmentes,tejmentes) 80 g
Gyártó: | Szafi |
Várható szállítás: | 2021. március 09. |
Cikkszám: | 121395 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
Leírás
Gluténmentes, hozzáadott cukortól mentes vadas szósz alap.
A termék gluténmentes, tejmentes, szójamentes, kukoricamentes, tartósítószermentes, mesterséges ízfokozóktól mentes!
Összetevők: zöldségek (sárgarépa, paszternák gyökér, petrezselyem gyökér és levél, vöröshagyma, zeller gyökér és levél, póréhagyma, fokhagyma, pritamin), tápióka keményítő, só, édesítőszer (eritrit), pirospaprika, füstölt paprika, feketebors
Átlagos tápérték | 100g termékben |
Energia | 1124 kJ (266 kcal) |
Zsír:
– amelyből telített zsírsavak |
2 g
0,3 g |
Szénhidrát:
– amelyből cukrok – amelyből poliolok |
66,9 g
10,8 g 15 g |
Rost | 11,3 g |
Fehérje | 4,4 g |
Só | 11,9 g |
A szósz alap 100g energiatartalmából 90 kJ / 23 kcal energia származik élelmi rostokból.
A szósz alap 100g szénhidrát-tartalmából 15 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. |
VADAS RECEPT (paleo):
Hozzávalók:
- 800 g hús (pl. marha, pulykacomb)
- 2 ek. kókuszolaj
- 80 g Szafi Reform vadas szósz alap
- 80 g kókuszkrém
- 10 g 100%-os citromlé
- 10 g édesítetlen natúr mustár (pl. dijoni)
- 6 dl víz
Elkészítés: A csíkokra vágott húst a kókuszolajon megpároljuk.
Ha a hús túl sok levet engedne, öntsük le róla! (Marhahús esetén addig pirítsuk a húst, míg el nem párolog az összes víz)
Közben a vízben keverjük el a mustárt, citromlevet, kókuszkrémet és vadas alapot.
A hőfokot lejjebb véve (villanytűzhelyen 9-esről 6-os, 7-es fokozat) kb. 40-50 percig főzzük fedő nélkül, időnként megkeverve.
VEGÁN változat:
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán (fél karikákra vágva)
- 80 g Szafi Reform gluténmentes vadas alap
- 80 g kókuszkrém
- 15 g 100%-os citromlé
- 10 g édesítetlen mustár (pl. dijoni)
- 5.5-6 dl víz
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékba tegyük fel a félbe vágott padlizsán karikákat a kikevert vadas alappal (víz, vadas alap, mustár, citromlé, kókuszkrém) majd lassú tűzzön, fedő alatt főzzük, sűrűn megkevergetve kb. 20 percig.
Frissen facsart citromlével ízesítsük még utólag, ha édesnek találjuk!
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegünkön készült.